|
| |
Práve je , meniny dnes oslavuje Antónia zajtra Bohuslav(a) |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Presne tak, toto je uz velmi lacny populizmus  _________________ “Don't you know there ain't no devil, it's just god when he's drunk”.
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
|
nemám rada, keď náboženstvo by malo niekomu brániť slobodne sa rozhodnúť, hlavne v takejto otázke, pomôcť dieťaťu, manželke, otcovi alebo matke, alebo hoci i neznámemu človeku. keby mi dieťa zomiera, tak mu nepomôžem len preto, lebo sa nechcem "znehodnotiť"? nebudem sa potom aj ja cítiť zodpovedná za smrť toho svojho dieťaťa? a to všetko len kvôli tomu že to je napísané v jednej knihe... _________________ Život je len sen na ceste ku smrti....
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
 |
|
|
Ty vole, to som ani nevedel, tak ja teda cudzoložím asi 50krat denne _________________

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
 |
|
|
| martin Napísal: |
a napriklad keby tvoje dieta malo leukemiu, tak nepodstupis operaciu a nedarujes mu kostnu dren? alebo manzelku by si radsej nechal trpiet a chodit na dialyzu namiesto darovania oblicky? budes sa len tupo divat a vraviet, ze to je bozia vola a prudko odmietat "znehodnotenie" svojho tela, pripadne niekoho ineho? |
strašne ma zaujima odpoved m.s. na tuto otazku _________________

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
 |
|
|
m.s. čo si zač nejaký spisovatel?
nemaš na sklade niečo trojriadkove? kto ma čitať tieto romany? _________________

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
 |
|
|
Stanovisko, ktoré je prezentované v texte sa môže zdať súčasným ľuďom kruté, ale je to stanovisko, ktoré berie v prvom rade na zreteľ prospech najvnútornejšieho jadra každého z nás, ktorým je duch.
V tejto súvislosti si spomeňme na rovnako tvrdé Kristove slová: „Lepšie je vám bez nohy, alebo bez ruky vojsť do života, ako z oboma nohami a rukami do zatratenia“.
Ak sa teda človek niekedy musí rozhodovať medzi dočasným prospechom tela a trvalým prospechom ducha, pokiaľ sme naozaj duchovné zrelí, mali by sme voliť tú druhú možnosť. No a toto platí i vo vzťahu k problematike transplantácie, ktorá je v článku podávaná práve z duchovného hľadiska. Ak však niekto bude stáť iba na pozíciách hmotného tela, je jasné, že nebude nikdy súhlasiť. Žiaľ, na svoju vlastnú, duchovnú škodu.
Mimochodom, na stránke www.ao-institut.cz môže každý vážny záujemca nájsť zaujímavý duchovný pohľad napríklad na ľudský mozog, ale aj na mnohé iné javy, týkajúce sa ľudského tela a jeho zdravia. Iba takýto pohľad na realitu je totiž naozaj reálny, pravdivý a komplexný. Súčasný, čisto hmotný pohľad na svet, bez zohľadnenia duchovného rozmeru bytia je totiž pohľadom zúženým a obmedzeným. Takým je i celé súčasné zdravotníctvo, ktoré akože pomáha telám, ale škodí duchu.
PS. Nie som jehovista
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
 |
|
|
| martin Napísal: |
a napriklad keby tvoje dieta malo leukemiu, tak nepodstupis operaciu a nedarujes mu kostnu dren? alebo manzelku by si radsej nechal trpiet a chodit na dialyzu namiesto darovania oblicky? budes sa len tupo divat a vraviet, ze to je bozia vola a prudko odmietat "znehodnotenie" svojho tela, pripadne niekoho ineho? |
presne ako som čakal, zase kilometroví text a na konkretnu otazku neodpovedal _________________

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
 |
|
|
Tento blog uz bol zverejnený niekde inde:
http://tinyurl.com/6brcq9 _________________ “Don't you know there ain't no devil, it's just god when he's drunk”.
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
 |
|
|
A rovnake blogy od toho isteho autora su aj na stranke sme:
http://supa.blog.sme.sk/
Dufam, ze autor neplanuje pricapit sem do fora vsetky svoje prispevky, navyse ked som mu uz urobil takuto reklamu a kazda dusa dychtiva praveho poznania si to moze preciat na uvedenych strankach. _________________ “Don't you know there ain't no devil, it's just god when he's drunk”.
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
 |
|
|
Presne tak, je uplne zbytocne aby sem pisal kazdy text a zakladal nove temy, vsetky jeho texty by sa mali dat do jednej temy a tam nech si ich vypisuje kolko chce... _________________

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
| | | | |